Leuke uitstapjes

Breng een bezoek aan de “kalkbergwerk” in Wolfstein. U gaat met een treintje de berg in om vervolgens een rondleiding door de mijn te krijgen. In de “kalkbergwerk” worden ook regelmatig wijnproeverijen gehouden.
http://www.kalkbergwerk.com/

Allemaal aan boord! Spoorwegmuseum Guldental
Een paar kilometer ten Noorden van Bad Kreuznach ligt het dorp Guldental. Het spoorweg Museum biedt een echte spoorweg sfeer voor Jong en Oud. 50 locomotieven uit de jaren 1903 tot en met 1981 om te bewonderen, te zien en aan te raken. Op het plateau kunt u genieten van een prachtig uitzicht van het Soonwald.

Een verdere belevenis voor het hele gezin is met de draisine, op een stilgelegde spoorbaan, tussen Altenglan en Staudernheim, te fietsen. Onderweg zijn er haltepunten en kleine stationnetjes, waar u in een mooie omgeving van een eigen meegenomen picknick, een snack of van een verfrissend drankje kunt genieten.
http://www.draisinentour.de/

Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek aan Idar-Oberstein te brengen. De edelstenenstad van Duitsland, waar u tevens ook het edelstenenmuseum, de edelstenenmijn en de “Felsenkirche” kunt bezichtigen.
http://www.idar-oberstein.de/
http://www.edelsteinmuseum.de/
http://www.felsenkirche-oberstein.de/

“Sternenland” in Idar-Oberstein: Springen, klimmen, ravotten en ontdekken op 2.500m2. Sternenland biedt, bij elke weersomstandigheden een onvergetelijke beleving voor de kinderen. Voor de allerkleinsten is er een speciale ruimte met een ballenbak, glijbanen en grote bouwstenen.

http://sternenland-idar-oberstein.de/

De Duitse edelsteenstraat kunt u met uw auto rijden, waar u onderweg diverse mijnen en bezienswaardigheden kunt bezichtigen.
www.edelsteinstrasse.de

Het blote voetenpad in Bad Sobernheim is de eerste en ongeveer 3.500 meter lange blote voetenpad en is voor groot en klein een onvergetelijk avontuur. Beleef quasi een voetenreflexmassage door gewoon te wandelen. Zeer dicht bij de natuur, over gras, zand, stenen, grind, schors, modder en water. Steek door middel van touwen blootvoets de Nahe over, een fascinerende ervaring!
http://www.barfusspfad-bad-sobernheim.de/

Wat ook zeer zeker de moeite waard is, is wildpark Potzberg. Dit park is met meer dan 30 ha aan bossen, velden en weides, een ideale plaats voor een uitstapje in de natuur. De roofvogelshow, die ze daar dagelijks geven, mag u dan echt niet missen!
http://www.wildpark.potzberg.de/

Wilt u een dag heerlijk gaan shoppen, dan zijn de steden Kaiserslautern met een nieuw en groot shoppingmall, Bad Kreuznach of Mannheim iets voor u.

Oude stadjes
In de omgeving zijn er diverse stadjes met oude vakwerkhuizen die een bezichtiging waard zijn. De twee mooiste van deze oude stadjes zijn Herrstein en Meisenheim.
Het oude centrum van de charmante kleine stad Meisenheim, heeft zijn historische charme behouden met vele monumentale gebouwen..
http://www.meisenheim.de/

Herrstein is een schilderachtige stadje, met 60 oude huizen en de toegangspoort van de stad, allen gegroepeerd rond het stadhuis en de Kerk. De wandeling, “Het Mittelalterpfad” is uitgeroepen tot de mooiste in Duitsland en combineert de cultuur en de beleving van het Landschap met elkaar.
http://www.herrstein.de/

Bezoek ook eens Rudesheim am Rhein
Een schilderachtig plaatsje waar u onder andere met de veerboot naar toe kunt. Gezellige terrasjes, winkeltjes en eetgelegenheden.
https://www.ruedesheim.de/de/

Wandelen door het gezellige Trier
De Porta Nigra is de best bewaard gebleven Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen – een unieke verbinding tussen het antieke verleden en de huidige moderne stad.
Midden in het centrum van Trier staat de dom van Trier. Deze grootste christelijke kerk uit de klassieke Oudheid werd op een voormalig Constantijns paleiscomplex gebouwd.
http://www.trier-info.de

Iedere bezoeker is van de pracht van Burg Lichtenberg ondersteboven. Het is één van de grootste kastelen in heel Duitsland en is voorzien van diverse musea.
http://www.pfaelzerbergland.de/burg-lichtenberg-thallichtenberg.html

De 360 Meter lange touwbrug, die zich uitstrekt tot een diepte van 100 meter in de Mörsdorfer vallei. http://www.geierlay.de/

Zomer rodelbaan in Nonnweiler: 1800m rodelplezier. Een belevenis voor jong en oud. Zelf starten, gas geven en remmen. Een onvergetelijke vrijetijds- en buitenlucht avontuur. http://www.sommerrodelbahn-peterberg.de/

Kwikmijn
De Leemberg aan de Nahe, een paar mijl ten Westen van Bad Kreuznach , is niet alleen een groot wandelgebied, maar is ook historisch van het grootste belang. Hier werd 500 jaar geleden kwik geëxploiteerd. De grootste kwik mijn in Duitsland – de Schmitt ‘ s groot – illustreert het principe van de werking en de werkomstandigheden van de mijnwerkers. Een spannende reis leidt naar de berg. Open van April tot oktober.
https://www.vg-ruedesheim.de/vg_ruedesheim/Tourismus%20&%20Freizeit/Schmittenstollen/

Kopermijn Fishbach
Aan het eind van de 18e eeuw werd hier het beste koper gewonnen van het land.Tegenwoordig zijn er rondleidingen waarin verteld wordt over het werken in de kopermijn en over de winning van koper in de middeleeuwen. Een wandeling door de grote Felsendome en onder welke arbeidsomstandigheden de mijnwerkers moesten werken, is een indrukwekkende ervaring.
http://www.besucherbergwerk-fischbach.de/nl/

In Kaiserslautern, Ramstein en Kusel zijn overdekte (subtropische) zwembaden.
http://www.monte-mare.de/
http://www.freizeitbad-azur.de/
http://vg.kusel.de/freizeit-tourismus/bade-und-freizeitpark

Wintersport op de Erbeskopf
De Erbeskopf, de hoogste berg van Rijnland-Palts, biedt de wintersporter meer dan twee kilometer aan pisten. Drie pistes en een oefenpiste voor Ski-en snowboarders. Drie sleepliften nemen u mee tot 816 meter, het hoogste punt van het skigebied. Ook in de avond is het wintersport-centrum op de Erbeskopf een piste vol plezier. Dankzij de schijnwerpers, is mogelijk om ook s’avonds te skiën. Op vrijdagavond zijn de pistes geopend tot 24.00 uur.
U kunt een Ski-of snowboardcursus volgen bij de plaatselijke skischool.
Voor een verfrissing kunt u een stop maken in de Bistro, het huis aan de voet van de erbeskopf. Hier kunt u genieten van lekkere Hapjes en drankjes.
Het huidige wintersport verslag van het wintersport-centrum op de Erbeskopf is beschikbaar op het Internet op www.erbeskopf.de