Over de Trifthütte

De Trifthütte is gelegen aan de L229 van Gemünden naar Bad Sobernheim (Een Trift is de route die het vee moet afleggen om van de ene weide naar de andere te komen).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op de hoogvlakte van de Hunsrück ligt op 500 meter hoogte, volledig omsloten door bossen, het zeer vrij gelegen perceel van 8500m2.

Het woonhuis is gebouwd in 1878 en ook vóór die tijd stond er een herberg.  De herberg was een pleisterplaats voor hongerige en dorstige lieden. Het restaurantgedeelte is in 1965 aangebouwd. Sinds die tijd is de Trifthütte altijd zeer succesvol bezocht door dagjesmensen en touringcars die van de Spiessbraten specialiteiten kwamen genieten. Op hoogtijdagen serveerde men zo’n  600 couverts per dag. 

De Trifthütte is meer dan 100 jaar familiebezit geweest.

ansichtkaarten
Uit de oude doos…
Klik om te vergroten

Hoewel het woonhuis ‘slechts’ zo’n 135 jaar oud is, gaat de geschiedenis van de plek nog een stuk verder terug.

Rond 1800 werd het Soonwald en omgeving geteisterd door Johannes Bückler, bijgenaamd Schinderhannes. Deze Schinderhannes, struikrover van beroep, was met zijn bende een ware plaag voor de omgeving. Sommigen dichten hem een soort Robin Hood status toe, waar anderen hem een meedogenloze moordenaar noemen. Hoe dan ook, men zegt dat waar nu de Trifthütte staat, de plek was waar Schinderhannes en zijn bendeleden samenkwamen om hun misdaden voor te bereiden.

Op het terrein van de Trifthütte staat nog steeds de ‘Schinderhannes-eik’. Wie weet wat hier allemaal besproken is!

DSC04674 Schinderhannes eik

Naamloos

Ligging van de Trifthütte midden in het Soonwald (klik om te vergroten)